Fitness

Ce plan de antrenament pentru începători în sala de gimnastică

Prima dată când vii la sală, descoperi că mulți „băieți mai mici” poartă astfel de greutăți încât nu-ți vine să crezi și îți iese respirația când tocmai s-au încălzit.

A doua zi totul doare. Vă întrebați ce nu este în regulă? Pur și simplu nu îi poți imita pe cei care s-au antrenat mult mai mult decât tine acum. Trebuie să ajungeți la un plan de antrenament pentru începători în sala de gimnastică.

Corpul trebuie să se adapteze la efort:

  • tendoanele, ligamentele și articulațiile trebuie să devină rezistente
  • respirația trebuie să devină automată
  • sistemul nervos trebuie să vă sincronizeze mușchii
  • mușchii trebuie să învețe să se pregătească pentru următoarea sesiune de antrenament

Acestea sunt doar o parte din ajustările aduse antrenamentului cu greutăți. Deci, care ar trebui să fie primele sesiuni de antrenament pentru a profita de beneficiile pentru care ai venit la sală?

Important pentru solicitanți să fie un culturist amator

  1. Trebuie să aveți un plan de formare profesională – de preferință ca program în mână, indiferent dacă va fi un program manual, tipărit sau chiar un fișier pentru smartphone
  2. Cineva cu experiență ar trebui să vă arate cum să efectuați exercițiile specifice din acest plan de antrenament
  3. Ar trebui să știți ce sarcină să folosiți pentru a nu vă face rău. Da, sarcina greșită poate fi dăunătoare.
  4. Ar trebui să vă controlați tehnica. Este bine să ai pe cineva cu experiență sau chiar un coleg, un partener de antrenament cu care ai urmărit videoclipul instructiv, care, privindu-te la tine, îți va spune dacă faci exercițiul corect, conform instrucțiunilor din film
  5. Un obicei bun este să aduceți un caiet de antrenament și să notați fiecare antrenament – dimensiunea sarcinilor utilizate, numărul de serii și repetări

Plan de formare profesională – cerințe

Ar trebui să conțină multe detalii importante:

  • cel mai important – definiți un obiectiv de antrenament (de exemplu, obiectivul de antrenament: introductiv – creșteți capacitatea de a exercita forța, pregătiți toate sistemele corpului pentru a „atașa” la greutăți)
  • descrie cu acuratețe (sau, de preferință, arată) performanța exercițiilor (videoclipuri instructive)
  • determinați numărul de serii care trebuie efectuate și numărul de repetări din fiecare serie
  • determinați sau sugerați cantitatea de sarcini de antrenament utilizate
  • ar trebui să descrie detaliile în detaliu, specificând ritmul mișcării sau durata pauzelor
  • identificați elementele esențiale pentru destinatar, cum ar fi încălzirea în plan pentru începători

Cel mai important început

Regina, un antrenor cu experiență, care a fost mulți ani în funcția de manager al secției de sporturi de forță de la clubul, a remarcat că cea mai mare greșeală în cluburile sportive este că pentru începători, tineri entuziaști ai sportului, sunt atribuiți antrenorii cu cea mai mică experiență.

Aceasta este o abordare tipică a cluburilor în care presiunea pentru a obține rezultate sportive este decisivă „pentru ziua de azi” și de aceea acești antrenori mai experimentați se ocupă de jucătorii care participă la competiții de cel mai înalt grad.

Cel mai bun antrenor pentru începători

În cluburile în care a fost opus, s-au obținut succese la toate nivelurile de avansare: la grupele de tineret, junior și senior. Pur și simplu, atenția cea mai urgentă și profesională este necesară pentru un începător, iar abordarea corectă oferă rezultate mai bune pentru mulți ani.

Aceeași abordare ar trebui urmată și de cei care încep antrenamentele de culturism și necesită cât mai multe detalii din planurile de antrenament. Problema este că nu știu ce să solicite … Formatorii cu experiență știu despre toate acestea, dar aproape nimeni nu aderă la comentariile de mai sus. Puțini dintre practicieni obțin rezultate satisfăcătoare. Dacă începeți, evitați greșelile ambalatorilor perene și bucurați-vă de rezultate pentru anii următori.

Ascultați o conversație cu antrenorul Regina despre cum ar trebui să arate un plan de antrenament pentru începători în sala de sport. Îl numim planul introductiv, deoarece va fi folosit și de cei care se întorc la antrenament după o lungă pauză.

Ori de câte ori pauza a durat câteva luni sau ani, merită să o includeți în planul de antrenament, deoarece forma este trecătoare, iar articulațiile, tendoanele și ligamentele își reduc rezistența la supraîncărcare. Desigur, este mai scurt pentru pregătirea avansată după o pauză de 2 luni în vară și mult mai lung pentru cineva care a luat o pauză de câțiva ani.