Sănătate

Boală de birou: postură proastă

Utilizarea grea a computerului cauzează o postură slabă. Cu toate acestea, corpul ar trebui să se relaxeze evitând tensiunea mușchilor și tendoanelor.

Acum se știe că utilizarea intensivă a computerului poate fi o sursă de disconfort și durere musculo-scheletică. Înțeles, petrecând în medie 40 de ore pe săptămână în spatele unui birou, corpul nostru a adoptat cea mai (ne) favorabilă postură … pentru sarcină; această adaptare ne va afecta treptat corpul: membrele superioare și inferioare și coloana vertebrală în ansamblu.

Munca extinsă la computer, în special utilizarea mouse-ului, include o varietate de simptome, inclusiv:

Ai nevoie de avizul unui medic?

Solicitați o consultație. Întrebare nouă sindromul tunelului carpian (mâinile reci / insensibile, furnicături, durere la încheietura mâinii) dureri de gât (dureri de gât):

  •     durere în umăr
  •     cap dureros, migrenă
  •     epicondilita

Morfologia coloanei vertebrale este, de asemenea, foarte influențată:

  •     creșterea lordozei cervicale
  •     creșterea cifozei toracice
  •     reducerea lordozei lombare

De asemenea, nu trebuie uitat că așezarea prea aproape de monitor poate provoca oboseală și / sau iritare a ochilor până la o alterare a acuității vizuale; pentru prezența reflexiilor cauzate de ecranul monitorului cu efort suplimentar sau pentru iluminarea insuficientă.

În mod ideal, computerul trebuie așezat perpendicular pe ferestre pentru a elimina problema și este convenabil să folosiți, poștă dintr-o parte, o lampă de la masă, nu prin plasarea pe birou sau pe suprafețele reflectorizante ale monitorului.

Alegerea scaunului

Cheia pentru a evita aceste probleme este de a lucra într-o poziție convenabilă în care corpul este relaxat evitând tensiunea mușchilor și tendoanelor. În acest scop s-a născut ergonomia, studiul muncii pentru eficiența și siguranța mediului – birou om:

  • Brațul paralel cu coloana vertebrală: cu mâinile pe tastatură, scaunul către partea de sus sau în jos până când coatele formează un unghi de 90 °
  • Susținerea părții inferioare a spatelui cu un suport lombar
  • Înălțimea ochilor: închideți ochii și deschideți-i din nou, ar trebui să vă uitați direct la centrul ecranului. În caz contrar, reglați nivelul ecranului
  • Verificați înălțimea la care ar trebui să fie tastatura, folosiți un scaun reglabil ergonomic pentru a susține în mod adecvat zona lombară permite persoanei să se odihnească confortabil picioarele pe podea sau pe un suport pentru picioare pentru a menține un unghi de îndoire la 90 ° al genunchiului, de asemenea, pentru evita problemele de tensiune musculară.

Exerciții de exersat așezat

De la șezut, puteți practica, la intervale de o oră, mișcări mici ca un „călcâi” pentru a vă mișca picioarele și a îmbunătăți circulația în picioare și flexia-extensia genunchiului.

Cu siguranță este util să practici mini pauze și exerciții de întindere: să faci pauze mici în mod regulat este important pentru a reduce tensiunea fizică și mentală, având în vedere că, potrivit studiilor recente, corpul nostru trebuie să se deplaseze din pozițiile obișnuite.

Toate mișcările (pentru a efectua oricum întotdeauna într-un mod blând și gradual), acestea trebuie menținute timp de 15-30 de secunde și efectuate de 1-3 ori, în a doua din timpul disponibil.

Pentru o postură corectă: ridică-te și mișcă-te!

Este important să vă obișnuiți să vă asumați o postură corectă, ridicându-vă de pe scaun cât mai des posibil! Efectuarea regulată de pauze mici este prima recomandare care îi face pe mulți medici să prevină efectele negative ale unei posturi proaste.

Luând o pauză și faceți doi pași, nu numai că începeți să simțiți mici supărări musculare sau oboseală mușchii picioarelor și a spatelui este de mare ajutor pentru a preveni contracturile musculare și schimbarea posturii. Ca alternativă, vă puteți ridica doar în picior și puteți face câteva resturi de întindere în poziția de lucru.

Mai multe studii au arătat cum mușchii spatelui, al căror rol principal este acela de a stabiliza coloana vertebrală, după doar 30 de minute în care rămânem așezați, vă relaxați și începeți să pierdeți capacitatea lor de a proteja discurile intervertebrale de hernii și proeminențe. Ridicați-vă în mod regulat și schimbați poziția ajută la menținerea acestor mușchi tonifiați și ajută la menținerea unei posturi mai bune evitând scufundarea în scaun.

Făcând exerciții de întindere

Păstrați mușchii corpului elastici și întinși, îmbunătățesc foarte mult postura și sănătatea generală a corpului nostru. Disciplinele precum Yoga și Pilates, dacă sunt practicate astfel corectate și apoi cu instructori calificați, par a fi foarte utile în acest sens. În plus, aceste activități au beneficii enorme și la nivel umoral în ceea ce ajută la relaxarea minții și la scăderea de stres și tensiune.

Consolidați mușchii abdominali

Mușchii abdominali sunt fundamentali pentru susținerea corpului și menținerea stației ridicate și încurajarea posturii corecte. Mușchii care alcătuiesc așa-numitul corset abdominal au sarcina de a reduce sarcinile pe care le aduce greutatea corporală în special în regiunea lombară și, de asemenea, vă permit să mențineți postura corectă fără prea mult efort.

Acești mușchi sunt activați într-o manieră complet independentă de fiecare dată când efectuăm un act de respirație, cu condiția să respirăm atât de corect folosind diafragma musculară și nu accesorii mușchilor de respirație!

Din păcate, acum nu facem mai puțin din tehnologie, vom deveni total dependenți și situația în viitor probabil că nu va face mai mult decât să se înrăutățească. În ciuda veștii bune este că sunt suficiente câteva mici trucuri precum cele enumerate anterior pentru a supraviețui habitatului modern și a reduce efectele secundare.